homepage header
Oncologiefysiotherapie

Oncologiefysiotherapie

Home/Mededelingen/Oncologiefysiotherapie
Oncologiefysiotherapie2022-05-31T11:00:31+01:00

Oncologiefysiotherapie

De medische behandeling van kanker is de laatste jaren sterk verbeterd. Daardoor blijven mensen met kanker gelukkig steeds langer leven. Door deze ontwikkeling wordt behalve overleven, kwaliteit van leven steeds belangrijker.
Momenteel zijn er ongeveer 800.000 mensen in Nederland die kanker hebben (gehad). Veel van deze mensen kampen met de gevolgen van kanker of de bijwerkingen van de medische behandeling (zoals radiotherapie of chemotherapie).

De oncologiefysiotherapeut is expert in het behandelen van mensen met kanker die kampen met zulke klachten, in alle fasen van de ziekte. Vermoeidheid, kracht- en conditieverlies zijn veelvoorkomende bijwerkingen van de medische behandeling van kanker. Activiteiten zoals wandelen, traplopen en fietsen kunnen ineens niet meer zo vanzelfsprekend zijn als voorheen. Ook kunnen er problemen ervaren worden met het oppakken van werk, hobby’s of sport. De oncologiefysiotherapeut kan hierbij helpen.

Vroeger dacht men dat rust het beste was voor het herstel. Uit steeds meer onderzoeken blijken positieve effecten van functioneel oefenen en trainen in verschillende stadia van kanker. Zo heeft fysieke training een positief effect op de vermoeidheid1, hoe tegenstrijdig dit in eerste instantie ook lijkt.
Ervaart u problemen op het gebied van bijvoorbeeld vermoeidheid, verminderde beweeglijkheid, verminderde spierkracht, conditieverlies, balans, ademhalingsproblemen en/of werkhervatting? Misschien heeft u dan baat bij oncologiefysiotherapie. De oncologiefysiotherapeut kan u begeleiden om op een veilige manier de kwaliteit van leven te verbeteren. Dit kan individueel of in groepsverband. Momenteel is er een Fitnessgroep voor mensen met kanker op maandagmiddag om 14.00 uur en op vrijdagmiddag om 11.00 uur.

Vergoeding oncologiefysiotherapie
Oncologiefysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden.

Maak een afspraak of neem contact op met ons