homepage header
Oefentherapie

Oefentherapie

Home/Mededelingen/Oefentherapie
Oefentherapie2020-12-31T12:40:50+00:00

Oefentherapie

Lichamelijke klachten ontstaan vaak heel onschuldig. Zeker als het gaat om dagelijkse activiteiten die u, zonder erbij na te denken, uitvoert. Als u een zittend beroep heeft, kan een verkeerde zithouding behoorlijk wat problemen geven. En wat dacht u van tillen en bukken waarbij u uw rug (flink) belast? Onze oefentherapeuten helpen u graag om uw beweeggedrag te verbeteren!

Wat is oefentherapie?
De oefentherapeut biedt paramedische zorg op het gebied van houding en beweging. De oefentherapeut onderscheidt zich door verder te kijken dan de klacht zelf, dat wil zeggen dat de klacht wordt geplaatst in het totaalbeeld van de houding en het bewegen van een cliënt. Oefentherapie Cesar is een behandelwijze waarin u zelf actief deelneemt.

Behandeling oefentherapeut
De oefentherapeut richt zich op het verbeteren van houdings- en bewegingsgewoonten die voor klachten zorgen. Een houding en manier van bewegen zijn vaak aangeleerd. Gedurende de jaren zit het zo in uw systeem dat u zich er niet meer van bewust bent. Als u dit ‘verkeerd’ doet, kunt u onder andere last krijgen van uw rug, nek, schouders of gewrichten. Vaak ontstaat dit uit alledaagse verrichtingen zoals het staan, lopen, bukken, tillen en zitten.

Bewust van uw houding
Er is echter geen houding of manier van bewegen die voor iedereen optimaal is. De behandeling is dan ook toegespitst op uw specifieke klachten. De oefentherapeut maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen en de relatie tussen bewegen en uw klacht. U krijgt inzicht in uw beweeggedrag en de gevolgen voor u lichaam, hoe u dit kunt verbeteren en waar u op moet letten. U leert hoe u adequaat op uw klachten kunt reageren en hoe u kunt voorkomen dat uw klachten terugkeren. Het zo goed mogelijk kunnen uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten is het uitgangspunt van de therapie.

Maak een afspraak of neem contact op met ons