homepage header
ZwangerFit

ZwangerFit

//ZwangerFit
ZwangerFit 2020-08-12T11:20:23+00:00

ZwangerFit®

 

Voor wie?

U kunt zowel als zwangere of als pas bevallen vrouw deelnemen aan ZwangerFit®. Vanaf de 16de week van de zwangerschap tot aan de bevalling en vanaf de 4de week na de bevalling kan iedere vrouw meedoen aan de cursus. Dit kan tot 9 maanden na de bevalling, afhankelijk van wat u wilt en of uw gezondheid het toelaat. Het is mogelijk om op ieder gewenst moment in te stromen in de groep.

 

Waarom ZwangerFit®?

Het voordeel van trainen tijdens de zwangerschap is dat de fitheid, conditie en de spierkracht op niveau blijven. Bovendien wordt al vroeg in de zwangerschapsperiode preventief getraind met speciale aandacht voor rug-, buik-, en bekkenbodemspieren. Na de bevalling is het raadzaam om onder begeleiding het sporten weer te hervatten, zodat u zonder blessures weer terug bent op uw oude niveau. De cursus wordt gegeven door (bekken)fysiotherapeuten die veel ervaring hebben met zwangeren en bevallen vrouwen.

Cursusinhoud

De cursus bestaat hoofdzakelijk uit actieve lessen van 1 uur per week waarin het grootste deel actief is en een deel informatief. Tijdens het actieve gedeelte wordt gebruik gemaakt van fitness apparatuur, klein oefenmateriaal en muziek. De aandacht ligt vooral op conditie, spierversterking, coördinatie en stabilisatie. Tijdens het informatieve gedeelte komen onderwerpen aan bod die betrekking hebben op de zwangerschap en de periode na de bevalling. Veel voorkomende klachten in het bekken en bekkenbodemgebied worden ook besproken.

Verzekering

Er is een mogelijkheid tot vergoeding door de zorgverzekeraar. Voor meer informatie hierover dient u zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

 

Wanneer

Dinsdag 18.00 uur

Waar

Gezondheidscentrum Nieuw Plettenburgh

Rijnhuizenlaan 10

Kosten

10 rittenkaart € 120,-

5 rittenkaart € 60,-

Losse les € 15,-

Aanmelden

Bij aanmelding wordt er eerst een intake gepland. Tijdens deze intake worden uw eventuele doelen en lichamelijke klachten besproken, uitleg gegeven over de stabiliteit van het bekken en de functie van de bekkenbodem. Deze intake krijgt u meestal vergoed uit het aanvullende pakket.

Bel: 030-2880603

Mail: info@fysio-nwplb.nl

Maak een afspraak of neem contact op met ons