homepage header
ZwangerFit

ZwangerFit

//ZwangerFit
ZwangerFit 2019-10-23T12:25:27+00:00

ZwangerFit®

Voor wie?

U kunt zowel als zwangere en als pas bevallen vrouw deelnemen aan NVFB-ZwangerFit®. Vanaf de 16de week van de zwangerschap tot aan de bevalling en vanaf de 4de week na de bevalling kan iedere vrouw meedoen aan de cursus. Dit kan tot 9 maanden na de bevalling, afhankelijk van wat u wilt en of uw gezondheid het toelaat. Het is mogelijk om op ieder gewenst moment in te stromen in de groep.

Waarom ZwangerFit®?

Het voordeel van trainen tijdens de zwangerschap is dat de fitheid, conditie en de spierkracht op niveau blijven. Bovendien wordt al vroeg in de zwangerschapsperiode preventief getraind met speciale aandacht voor rug-, buik-, en bekkenbodemspieren. Na de bevalling is het raadzaam om onder begeleiding het sporten weer te hervatten, zodat u zonder blessures weer terug bent op uw oude niveau. De cursus wordt gegeven door (bekken)fysiotherapeuten die veel ervaring hebben met zwangeren en bevallen vrouwen.

Cursusinhoud

De cursus bestaat hoofdzakelijk uit actieve lessen van 1 uur per week waarin het grootste deel actief is en een deel informatief. Tijdens het actieve gedeelte wordt gebruik gemaakt van fitness apparatuur, klein oefenmateriaal en muziek. De aandacht ligt vooral op conditie, spierversterking, coördinatie en stabilisatie. Tijdens het informatieve gedeelte komen onderwerpen aan bod die betrekking hebben op de zwangerschap en de periode na de bevalling. Veel voorkomende klachten in het bekken en bekkenbodemgebied worden ook besproken.

Verzekering

Er is een mogelijkheid tot vergoeding door de zorgverzekeraar. Voor meer informatie hierover dient u zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Wanneer

Woensdag 10.00 uur

 Waar

Gezondheidscentrum Nieuw Plettenburgh

Rijnhuizenlaan 10

 Kosten

10 rittenkaart E120

5 rittenkaart E60

Losse les E15

Aanmelden

Bel: 030-2880603

Mail: info@fysio-nwplb.nl

Maak een afspraak of neem contact op met ons